Internationellt språkcafé

Vi har trevliga politiska samtal, där vi utifrån kvällens tema för gemensamma diskussioner som efterhand kan övergå till ett samtal om vad som hänt den senaste veckan. Gästen inleder i 30 till 40 minuter, deltagare översätter vid behov. Kvällens gäst är

Ann-Margreth Olsson, som är är vice ordförande i arbetsmarknads och socialnämnden i Lund. Ann-Margreth Olsson har tidigare varit lektor i socialt arbete vid högskolan i Kristianstad.

Arbetsmarknads och socialnämnden har i ansvar att stödja medborgare som behöver hjälpinsatser. Det handlar om stöd till flyktingar. Stöd till barn och unga och deras föräldrar. Stöd till vuxna med beroende av alkohol eller droger. Stöd för att stoppa våld i familjer och andra nära relationer. Stöd till de som har svårt att försörja sig. Stöd till de som har svårare att få arbete.

Hur är det med rykten om socialens verksamhet i landet, tvångsomhändertar de muslimska barn? Nej de gör de inte, men den här kvällen kan vi diskutera det. Hur fungerar det egentligen med orosanmälningar och omhändertagande av barn?

Hur kan arbetsmarknads och socialnämnden se till att fler får jobb? Det kommer att finnas mycket intressant att diskutera välkomna och förbered er gärna med frågor och synpunkter.

Öppet för alla intresserade!

Plats: Socialdemokraterna, Västra stationstorget 11, Lund

Arrangörer: Socialdemokraterna i Lund, ABF MittSkåne

Ikon kalender

-

Ikon kartnål

Partilokalen, Västra stationstorget 11