Internationellt språkcafé

Vi har trevliga politiska samtal, där vi utifrån kvällens tema för gemensamma diskussioner som efterhand kan övergå till ett samtal om vad som hänt den senaste veckan. Gästen inleder i 30 till 40 minuter, deltagare översätter vid behov. Kvällens gäst är My Lilja, som är ordförande i utbildningsnämnden, ledamot av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Lund för Socialdemokraterna. My är till yrket docent i kriminologi vid Malmö universitet.

 

Lund har flera av Sveriges bästa gymnasieskolor, samtidigt är det ibland svårt att komma in på Lunds gymnasier. Nu försöker My och vårt styre i Lund se till att alla Lundaelever ska kunna få plats på Lunds gymnasieskolor. Vi vill även ha ett komvux som ska ge en bra SFI utbildning, ge de elever som behöver goda förutsättningar att komplettera sina gymnasie- och grundskolestudier, men också fler yrkesinriktade utbildningar, gärna kombinerat med SFI studier.

Hur förbättrar vi komvux och gymnasieskolan i Lund? Hur kan vi ge goda förutsättningar för alla unga oavsett bakgrund att lyckas i gymnasiet? Förbered gärna frågor och synpunkter innan träffen så att vi kan få riktigt bra diskussioner

Öppet för alla intresserade!

Plats: Socialdemokraterna, Västra stationstorget 11, Lund

Arrangörer: Socialdemokraterna i Lund, ABF MittSkåne

Ikon kalender

-

Ikon kartnål

Partilokalen, Västra stationstorget 11