S-kvinnor Camilla

S-kvinnor Camilla är föreningen för dig som identifierar dig som kvinna. S-kvinnor driver på i frågor som skapar jämställdhet.

Föreningen har en Facebooksida Länk till annan webbplats.där kommande aktiviteter läggs upp. Föreningen finns även på instagram Länk till annan webbplats.. Ordförande i föreningen är Eleni Rezaii Liakou som gärna blir kontaktad om du är intresserad av föreningen.

S-kvinnor Camilla är även en del av Socialdemokratiska kvinnoförbundet S-kvinnor Länk till annan webbplats.. S-kvinnor är socialdemokratiska feminister som ställer klasskamp, kvinnokamp och antirasistisk kamp sida vid sida, och är ett sidoförbund till Socialdemokraterna.

S-kvinnor Camilla har sitt namn efter Camilla Odhnoff som 1967 blev Sveriges fjärde kvinnliga statsråd, med ansvar för familje-, ungdoms- och invandrarfrågor. 1974 utsågs hon till Landshövding i Blekinge, Sveriges första kvinnliga sådana. Innan Camilla Odhnoff gick in i politiken var hon docent i växtfysiologi vid Lunds Universitet, och efter sin tid som Landshövding återvände hon till Lund och var aktiv i S-kvinnor.

Kontakta oss:

Eleni Rezaii Liakou, ordförande: eleni.rezaiiliakou@lund.se